Start-up van de week

Boerenbusiness

Interview Ecostoof

'Koken met Ecostoof scheelt zo 30% in energieverbruik'

Eten koken. De een geniet ervan en de ander heeft er eigenlijk geen tijd voor. Volgens ondernemers Caro Niestijl en Iris van de Graaf is de Ecostoof een oplossing voor beiden. “Je kan met de Ecostoof koken wanneer je tijd en zin hebt, in plaats van gejaagd in de keuken staan of met een ongezonde snelle hap tevreden te zijn”, vertellen ze in een interview met Foodbusiness. “En het mooie is dat je met de Ecostoof ook nog eens 30% energie bespaart.”
4 Juni 2021
Boerenbusiness

Interview Uburyo Coffee

'Koffie wordt gezien als een basic, maar dat is het niet'

Koffie. Bijna iedere Nederland drinkt er wel minstens één kopje van per dag. Maar veel van ons denken niet na over waar die koffie vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Dat is iets waar Lorena Ho Tam Chay van startup Uburyo Coffee graag verandering in wil brengen. 'We zien koffie als een basic item, net zoals brood. Maar dat is het niet. Er zit altijd een verhaal achter. Het zou mooi zijn als we dat verhaal kunnen vertellen.'
3 Juni 2021
Stijn Markusse Boerschappen

Interview Boerschappen

'We laten zien dat korte keten een succes kan zijn'

Voeding die voedt, uit een keten die deugt. Dat is waar Boerschappen voor staat. Het bedrijf levert boodschappenboxen die gevuld zijn met dagverse producten vanaf het Nederlandse boerenerf. “Wij werken zonder winkels, verspilling, vervuiling of driedubbele marges. We doen het anders. We halen de producten - 7 dagen per week - ’s ochtends op bij de boer en ’s middags heb jij ze in huis”, vertelt Stijn Markusse, oprichter van Boerschappen. “We willen laten zien dat zo’n korte keten een succes kan zijn.”
6 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden