Cacao

Boerenbusiness

Interview Patrick Aubrion

'Creatief omgaan met het grondstoftekort'

Chocolade maken is zijn passie. Vooral Chocolate Balls, in zes verschillende smaken en kleuren. In de rubriek Food People spraken we met Patrick Aubrion van Aubrion Chocolates uit België. Grondstoftekorten ziet hij als een kans. 'Wij springen creatief om met een tekort. Daardoor ben ik mijn zoektocht gaan verbreden. En soms kom je dan uit op iets beters.'
12 Januari 2022
Cacao

Analyse Cacao

Prijs voor cacao daalt door goede oogstprognoses

De notering voor cacao is iets gedaald. Goede oogstprognoses bij ’s werelds grootste producent, Ivoorkust, liggen daaraan ten grondslag. Tegelijkertijd is het afwachten op de cacaomalingscijfers van de Europese Unie, Azië en de verenigde Staten. Een positieve vraag kan de markt meer in balans brengen.
11 Januari 2022

Marktflits Commodities

Foodcommodities trappen jaar af met hoge prijzen

Foodcommodities als palmolie, koffiebonen en cacaobonen zijn het nieuwe jaar gestart met hoge noteringen. Het weer speelt in alle markten een grote rol. Dat vertelt Kimberly Bakker in een nieuwe marktflits. 
6 Januari 2022
Cacao

Analyse Cacao

Vooruitzichten voor cacao goed door gunstig weer

Ivoorkust kende de afgelopen twee weken gunstige omstandigheden voor de teelt van cacaobonen. Telers verwachten in februari meer cacaobonen te hebben dan vorig jaar in dezelfde periode. Hoe reageerde de cacaonotering daarop? En welke gevolgen heeft illegale mijnbouw in Ghana voor de cacaoproductie?
4 Januari 2022
Cacao

Analyse Cacao

Cacao houdt zich goed staande in turbulent jaar

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, vandaag kijken we naar cacao.
29 December 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Chocolade

China neemt veel chocolade af uit Siberië

China was in de periode van januari tot en met oktober de belangrijkste handelspartner voor Siberië op het gebied van chocolade. Hong Kong verscheen dit jaar voor het eerst op het toneel als afnemer. Siberië exporteerde dit jaar 2,5% meer chocolade en chocoladeproducten vergeleken met een jaar eerder.
24 December 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao laat dieptepunt voor nu achter zich

De notering voor cacao heeft het dieptepunt van anderhalve week geleden achter zich gelaten. Afgelopen week steeg de prijs naar een ‘normaal’ niveau, gedreven door een staking van havenarbeiders in Ivoorkust. Nu die staking voorbij is, kan het marktbeeld als rustig omschreven worden.
21 December 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao herstelt van laagste punt in half jaar tijd

De prijs van cacao bereikte vrijdag 10 december het laagste niveau in zes maanden tijd. De gevolgen die de nieuwe coronavariant op de herstellende vraag zou kunnen hebben, lagen hieraan ten grondslag. In het weekend werden de zorgen bij handelaren weggenomen door positieve berichtgeving vanuit de International Cocoa Organization.
14 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden