Cacao

Cacao

Analyse Cacao

Onzekerheden teisteren de markt voor cacao

De cacao-oogst in Ivoorkust loopt niet zoals gepland. Op dit moment is een achterstand van 10% zichtbaar op voorgaande seizoenen. Tegelijkertijd zorgt de omikronvariant van het coronavirus ervoor dat handelaren pessimistisch zijn over het herstel in de vraag naar cacaoproducten. Met andere woorden: de cacaomarkt wordt geteisterd door onzekerheden. En dat heeft effect op de notering.
7 December 2021
Tonys Chocolonely

Nieuws Jaarcijfers

Tony's Chocolonely groeit, maar wel met licht verlies

Tony's Chocolonely groeit wereldwijd, maar sluit het boekjaar wel af met een verlies van €4,7 miljoen. Dat heeft onder andere te maken met de kosten die werden gemaakt voor het plan van een 'Willy Wonka-park' in Zaandam. Wereldwijd groeit de omzet wel, met name in Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië vinden de chocoladerepen gretig aftrek.
3 December 2021
Cacao

Analyse Cacao

Hoe gaat markt voor cacao om met omikronvariant?

Wereldwijd zijn de grondstoffenmarkten in de ban van de omikronvariant van het coronavirus. Opnieuw lijkt het herstel van de economie in gevaar te komen. Hoe reageert de markt voor cacao op deze nieuwe virusvariant?
30 November 2021
Cacao

Achtergrond Cacao

Markt voor cacaopoeder en cacaoboter in onbalans

De markt voor cacaopoeder en cacaoboter is – als gevolg van de wereldwijde grondstoffenrally – ontregeld. Voor het eerst in tijden bewegen beide grondstoffen tegelijkertijd naar boven.
26 November 2021
Mars Thijs van der Heijden

Interview Thijs van der Heijden

'Mars-fabriek Veghel moet factory of future worden'

In Veghel staat de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld. Ieder uur rollen daar één miljoen Mars-repen van de band. Sinds augustus heeft die fabriek een nieuwe directeur. Thijs van der Heijden heeft het stokje overgenomen van Martijn Derks. “Ik wil een mooie toekomst garanderen voor deze productielocatie, waarin digitalisering en efficiëntie centraal staat’, vertelt Van der Heijden in een interview met Foodbusiness. “We willen de factory of the future worden.”
23 November 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao vindt seizoenspatroon terug

De cacaonoteringen in Londen en New York hebben over de maand oktober een flinke daling laten zien. Inmiddels is de prijs weer gestabiliseerd en lijkt cacao zijn seizoenspatroon teruggevonden te hebben. Maar de hoge productie en grote voorraad blijven zorgen opwekken onder analisten. Hogere malingscijfers kunnen het overtollige aanbod namelijk niet wegwerken.
23 November 2021
Cacao

Analyse Cacao

Overschot houdt cacaoprijs op relatief stabiel niveau

De ICE-notering voor cacao liet over de afgelopen weken een forse daling zien. Die trend is inmiddels gestopt. Een zijwaartse beweging is nu zichtbaar. En daar komt voorlopig geen verandering in, zo verwacht ING in een nieuwe analyse. Het overschot dat dit seizoen is ontstaan, lijkt daar de reden voor te zijn.
16 November 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Puratos

Puratos bouwt CO2-neutrale chocoladefabriek

De producent van Belgisch chocolademerk Belcolade, Puratos, is gestart met de bouw van een CO2-neutrale chocoladefabriek. Het is de grootste investering ooit voor het bedrijf. Dat meldt het deze week. Over twee jaar moet de eerste fase van de verbouwing zijn afgerond en over vijf jaar moet alles operationeel zijn.
9 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden