Shutterstock

Nieuws Varkens

Vion verkoopt twee locaties in Zuid-Duitsland

19 Augustus 2024 - Wouter Baan

Vion heeft een koper gevonden voor de slacht- en uitbeenlocaties in het Zuid-Duitse Vilshoven en Landshut. De aandelen gaan over naar Erzeugergemeinschaft Südbayern, dat al een minderheidsbelang van 49% in deze bedrijven had. 

Helemaal verrassend is het nieuws niet, want de Duitse producentenvereniging uit Beieren had al publiekelijk aangegeven grote interesse te hebben in deze locaties. Toen Vion in juni aankondigde volledig uit Duitsland te willen vertrekken, ontstond er onrust. Veehouders waren bang dat een buitenlandse partij de aandelen zou opkopen. Dat is nu voorkomen. De locatie in Vilshofen heeft een slachtcapaciteit van 33.000 varkens en in Landshut wordt wekelijks 650 ton vlees verwerkt.

De producentenorganisatie heeft daarnaast ook interesse getoond in de locatie van Vion in Waldkraiburg, waar ze geen belang in hebben. Of die interesse nog steeds concreet is, is niet bekend. Erwin Hochecker, voorzitter van de producentenvereniging, zegt in het persbericht wel dat ze op die locatie in de toekomst vee willen beleveren, wat volgens Duitse media de grootste runderslachterij van Europa is.

Bij Vion zijn ze blij dat ze kopers hebben gevonden voor twee van de 11 vestigingen die ze in totaal willen afstoten. Voor de overige locaties is naar verluidt interesse. Vion geeft aan dat de nog niet verkochte locaties voorlopig op dezelfde voet doordraaien, totdat verdere beslissingen zijn genomen.

In september komt Vion met de jaarcijfers over 2023 en tevens met een update van de verdere plannen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Nieuws Varkens

190 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

Analyse Bedrijven

Hoe lost vleesconcern Vion de hoofdpijndossiers op?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden