Chocoladefabrikant Barry Callebaut Group heeft vorige week zijn nieuwe distributiecentrum geopend in het Belgische Lokeren; The Chocolate Box genoemd. Het wordt naar eigen zeggen het grootste chocolademagazijn ter wereld, en hét logistieke knooppunt voor Belgische chocolade- en decoratieproducten. The Chocolate Box stelt het Vlaamse bedrijf in staat om haar klanten in dertig landen nog sneller te bedienen.
De realisatie van het distributiecentrum is een mijlpaal voor de Belgische chocoladefabrikant. Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, onder het chocolademerk Callebaut, verscheept naar de rest van de wereld. "The Chocolate Box is een voorbeeld van hoe we onze slimme groeistrategie uitvoeren, de efficiëntie verhogen en onze klanten op een duurzamere manier bedienen", aldus Peter Boone, CEO van de Barry Callebaut Group. De bouw van het distributiecentrum begon in de zomer van 2019. Nog geen 24 maanden later was het gebouw, met een oppervlakte van twaalf voetbalvelden, klaar. In het volledig geautomatiseerde magazijn van 41 meter hoog, kunnen tot 125.000 pallets worden opgeslagen. Bij een constante temperatuur van 18 graden Celsius.
Energieneutraal
The Chocolate Box is het eerste gebouw in de Benelux met een BREEAM Outstanding certificering, dat staat voor duurzaam bouwen. Het gebouw is energieneutraal, zodat het volledig in eigen energieverbruik kan voorzien. Om dit certificaat te behalen is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken in duurzaam bouwen, zoals zonnepanelen, regenwater en warmteterugwinning en aardwarmte. Voor de medewerkers is er natuurlijk daglicht in het hele gebouw, en zijn er zones voor ontspanning gecreëerd.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.