Shutterstock

Nieuws Barry Callebaut Group

Distributiecentrum Chocolate Box geopend

25 Oktober 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Chocoladefabrikant Barry Callebaut Group heeft vorige week zijn nieuwe distributiecentrum geopend in het Belgische Lokeren; The Chocolate Box genoemd. Het wordt naar eigen zeggen het grootste chocolademagazijn ter wereld, en hét logistieke knooppunt voor Belgische chocolade- en decoratieproducten. The Chocolate Box stelt het Vlaamse bedrijf in staat om haar klanten in dertig landen nog sneller te bedienen.

De realisatie van het distributiecentrum is een mijlpaal voor de Belgische chocoladefabrikant. Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, onder het chocolademerk Callebaut, verscheept naar de rest van de wereld. "The Chocolate Box is een voorbeeld van hoe we onze slimme groeistrategie uitvoeren, de efficiëntie verhogen en onze klanten op een duurzamere manier bedienen", aldus Peter Boone, CEO van de Barry Callebaut Group. De bouw van het distributiecentrum begon in de zomer van 2019. Nog geen 24 maanden later was het gebouw, met een oppervlakte van twaalf voetbalvelden, klaar. In het volledig geautomatiseerde magazijn van 41 meter hoog, kunnen tot 125.000 pallets worden opgeslagen. Bij een constante temperatuur van 18 graden Celsius.

Energieneutraal
The Chocolate Box is het eerste gebouw in de Benelux met een BREEAM Outstanding certificering, dat staat voor duurzaam bouwen. Het gebouw is energieneutraal, zodat het volledig in eigen energieverbruik kan voorzien. Om dit certificaat te behalen is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken in duurzaam bouwen, zoals zonnepanelen, regenwater en warmteterugwinning en aardwarmte. Voor de medewerkers is er natuurlijk daglicht in het hele gebouw, en zijn er zones voor ontspanning gecreëerd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Nieuws Bedrijven

Barry Callebaut schrapt banen, onder meer in België

Analyse Grondstoffen

Cacaonoteringen omhoog door regenval in Ivoorkust

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering New York beweegt fors omlaag

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden