Wetenschappers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé hebben nieuwe koolstofarme koffievariëteiten ontwikkeld. De nieuwe 'Robusta'-rassen leveren tot wel 50% hogere opbrengsten per boom op. Dat meldt Nestlé in een persbericht. Omdat er meer koffie kan worden geproduceerd met dezelfde hoeveelheid land, kunstmest en energie, levert het een reductie op tot 30% van de CO2-equivalente voetafdruk.
Door klassieke, non-GMO-verdeling en het benutten van de natuurlijke biodiversiteit van de planten heeft een groep wetenschappers van het voedingsmiddelenconcern Nestlé een nieuwe generatie koolstofarme koffievariëteiten ontwikkeld. "Vergeleken met de standaardrassen levert 'Robusta' tot wel 50% hogere opbrengsten per boom op", aldus Nestlé in een persbericht.
Nestlé vervolgt: "Aangezien er meer kan worden geproduceerd met dezelfde hoeveelheid land, kunstmest en energie, levert het tegelijk een reductie op tot 30% in CO2-equivalent. Aangezien sperziebonen verantwoordelijk zijn voor 40% tot 80% van de CO2e-uitstoot van één kopje koffie, verkleinen deze variëteiten de koolstofvoetafdruk van koffie aanzienlijk."
Droogtebestendige variant
Daarnaast hebben de wetenschappers een droogtebestendige variant ontwikkeld. Die variant levert tot 50% hogere opbrengsten per plant op onder matige tot ernstige waterstress. Dit steunt de regio's die worden getroffen door klimaatverandering. "Hierdoor zullen we aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van de CO2e-uitstoot die gepaard gaat met koffieconsumptie."
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.