Shutterstock

Nieuws Cacao

Barry Callebaut komt met zuivelvrije biochocolade

30 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Barry Callebout breidt het assortiment aan plantaardige biologische chocolade uit naar de Noord-Amerikaanse markt. Het Zwitserse concern verwacht hiermee in te spelen op de vraag onder consumenten in de Verenigde Staten en Canada naar vegetarische zuivelvrije chocolade.

Dit meldt Barry Callebaut in een verklaring. Het bedrijf haalt een nieuw eigen onderzoek aan, waaruit blijkt dat 81% van de consumenten niet alleen chocolade zoekt die goed smaakt, maar ook "goed is voor mij en goed is voor de aarde." Met de vegetarische en zuivelvrije productrange, genaamd Plant Craft, hoopt Barry Callebaut op deze behoefte in te spelen. 

De zuivelvrije biologische chocolade voegt zich bij dit plantaardige portfolio van het concern, waar onder meer ook zuivelvrije chocolade, zuivelvrije chocolaatjes en cacaopoeders, notenoplossingen en de Cacaofruit Experiences (oftewel de pulp, het sap en het concentraat rechtstreeks van cacaofruit) toe behoren. Het assortiment omvat ingrediënten voor zoetwaren, bakkerijen, ijstoepassingen en meer.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Nieuws Bedrijven

Barry Callebaut schrapt banen, onder meer in België

Analyse Grondstoffen

Cacaonoteringen omhoog door regenval in Ivoorkust

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering New York beweegt fors omlaag

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden