Vleesvervangers

Nestle

Nieuws Redefine Meat

Redefine Meat gaat in Best vlees maken met 3D-printer

Redefine Meat, een grote producent van vleesvervangers, gaat de productie begin volgend jaar verplaatsen naar het Brabantse Best. Nu is het nog actief vanuit Israël. Het feit dat Nederlanders relatief veel plantaardige varianten op vlees consumeren, is een van de reden om te verhuizen. Vanaf eind december is de verwachting dat volop geproduceerd wordt vanuit ons land.
18 November 2021
Impossible Foods

Nieuws Impossible Foods

Impossible Foods gaat door met ophalen van miljoenen

De op één na grootste producent van vleesvervangers, Impossible Foods, bereidt een nieuwe financieringsronde voor. Dat meldt het deze week. Daarmee moet wederom $500 miljoen worden opgehaald. Is de ronde succesvol, dan gaat het bedrijf qua waardering zijn grootste concurrent – Beyond Meat – voorbij.
5 November 2021
Kweekvlees

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Een van de meest prominente producenten van kweekvlees in de Verenigde Staten lijkt in crisis. Upside Foods zag vorige maand twee topmensen stilletjes vertrekken. Onderzoekers twijfelen ondertussen steeds meer aan de marktperspectieven van vlees uit een bioreactor.
31 Oktober 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Vleesvervangers

Beyond Meat hard onderuit op de beurs

Beyond Meat heeft last van hevige tegenwind. De bekende Amerikaanse producent van vleesvervangers heeft aanhoudend last van de coronacrisis en dat tast de resultaten aan. De beurskoers ging eind vorige week hard onderuit.
25 Oktober 2021
Fastfood Vleesvervangers

Interview Karma Kebab

Karma Kebab ziet nieuwe markt voor knolselderij

Knolselderij als grondstof voor kebab. Het is een ongebruikelijke keuze en toch loopt de verkoop van Karma Kebab als een tierelier. Vooral op festivals. “Het grootste probleem voor festivals was dat de doorsnee festivalganger ’s nachts ‘gewoon’ een snelle, ongezonde snack wilde eten. Daar hebben wij nu een duurzame twist aan kunnen geven”, vertelt Hidde Stolwijk, co-founder van Karma Kebab.
22 Oktober 2021
Mark van Oorloos

Interview Schouten Europe

'Twintig jaar lang kwam de plantaardige markt niet los'

Al sinds 1990 richt het Brabantse Schouten Europe zich op de plantaardige markt. Begonnen als pionier, nu opererend in een markt die overvol raakt. 'De initiatieven buitelen over elkaar heen. Twintig jaar lang kwam de markt niet los hier. Maar de laatste tien jaar hebben we de wind in de zeilen, en is de vraag enorm gegroeid,' aldus marketingmanager Mark van Noorloos van Schouten.
11 Oktober 2021
McDonalds

Nieuws McDonald's

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Fastfoodketen McDonald’s heeft sinds dinsdag 14 september tijdelijk de ‘McPlant’ toegevoegd aan het menu. Met de toevoeging van de plantaardige burger op basis van erwteneiwit, die is ontwikkeld in samenwerking met koploper Beyond Meat, zet de fastfoodgigant wederom een stap bij rundvlees vandaan. In de toekomst krijgen de kip, vis en vegetarische producten zelfs de voorkeur op het menu.
16 September 2021
Vleesvervangers

Nieuws Rabobank

Sterke groei alternatieve eiwitten zet door

De eiwittransitie is nog maar net begonnen. Rabobank voorspelt jaarlijkse groeipercentages van 7% tot 15% voor eiwitalternatieven en daarmee scoort het beter dan alle andere voedingscategorieën. Een gunstig scenario voor Nederland dat één van de koplopers is als het gaat om alternatieve eiwitten.
18 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden