Bakkerijgrondstoffen

bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Tarwe wordt alsmaar goedkoper, suiker in de lift

De tarweprijzen op de Matif en CBoT dalen, suiker is flink duurder geworden. Boter daalde scherp in prijs en room steeg licht in prijs, mogelijk dankzij last minute inkopen voor het paasweekend.
11 April 2023
meel

Nieuws Ondernemen

Pact in maken koolstofarm tarwemeel voor bakkers

Dossche Mills werkt met twee andere partners aan de ontwikkeling van koolstofarm tarwezetmeel voor verwerking in brood en andere bakkerijproducten. Met deze stap wil de Belgische producent en leverancier van grondstoffen voor bakkerijen de CO2-voetafdruk en dus de milieu-impact van brood in het winkelschap verlagen. Het eerste koolstofarmere meel kan in de loop van dit jaar en begin 2024 aan de food industrie worden geleverd.
5 April 2023
bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Grondstoffen voor bakkers goedkoper, behalve suiker

De tarweprijs op de Matif is de afgelopen week gedaald. Suiker zat daarentegen in de lift. Boter werd iets goedkoper, room daalde harder in prijs. 
3 April 2023
tarwemeel bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Rusland drukt tarweprijs omlaag, suiker duurder

De tarweprijs op de Matif is afgelopen week scherp gedaald. Op de granenmarkt wordt al voorgesorteerd op de verlening van de granendeal tussen Rusland en Oekraïne. Krapte op de suikermarkt zorgt daar voor hogere prijzen. De zuivelmarkt is tot slot volatiel. 
13 Maart 2023
bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Suikerimport omhoog, tarweprijs omlaag

De tarweprijs staat momenteel op het een na laagste punt in meer dan een jaar tijd en dat is goed nieuws voor de bakker. Minder goed is het nieuws dat de lagere bietenoogst ervoor zorgt dat Europa meer suiker moet importeren.
27 Februari 2023
bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Suiker, boter en meel, het wordt allemaal duurder

De prijzen van tarwe, suiker en boter stijgen weer. Deels komt dat door de geopolitieke ontwikkelingen in het Zwarte Zee gebied. Maar ook Europese regels en harde economische wetten doen een duit in het zakje. 
13 Februari 2023
bakkerijgrondstoffen

Interview Bakkersgrondstof

Van oud brood maken deze bakkers vers brood

Vers brood maken van oud brood, dat is wat de mannen van Bakkersgrondstof doen. Sebastiaan Hetterschijt, Jos Veltmaat en Paul Berntsen zijn de bakkers die een antwoord proberen te vinden op de vraag: wat te doen met al het brood dat aan het eind van de dag niet verkocht is.
10 Januari 2023
bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Ruime voorraden zorgen voor lagere prijzen

De tarwe- en suikerprijzen zijn afgelopen week gedaald. Maar beide grondstoffen kunnen mogelijk gaan stijgen door veranderende omstandigheden op de markt. Op de zuivelmarkt zorgt een grote hoeveelheid aan melk mogelijk voor lagere prijzen. 
9 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden