Vleesvervangers

Vleesvervangers

Achtergrond Vleesvervangers

Vegetarisch gehakt heeft nog horde te nemen

Vegetarische burgers, schnitzels en worst: de schappen in de supermarkt liggen er inmiddels vol mee. Maar gehakt en tartaar zijn nog een brug te ver. Om deze termen te kunnen gebruiken, wordt de Warenwet aangepast. Dat vraagt eerst om een wettelijk vastgelegde definitie van vegetarisch en veganistisch.
8 Juli 2021
Kweekvlees

Nieuws Kweekvlees

Brits bedrijf wil kweekworst snel in schap

Een startup (Ivy Farm Technologies) gelieerd aan de beroemde Oxford Universiteit in Groot-Brittannië wil al in 2023 kweekvlees commercieel aan kunnen bieden. Als de doelen worden gehaald, is Ivy Farm Technologies naar eigen zeggen het eerste Britse bedrijf dat daadwerkelijk kweekvlees zal verkopen. Tot nu toe is er wereldwijd slechts 1 land dat de verkoop van kweekvlees heeft goedgekeurd.
3 Juni 2021
No Meat Today Company Van Loon Group

Nieuws FiberFort

Vleesvervangers maken met Hollandse geitenmelk

Van Loon Group heeft een nieuw bedrijf opgericht, speciaal gericht op de productie van zogenoemde ‘non-meat producten’: No Meat Today Company. In Almere heeft het daarvoor een nieuwe fabriek geopend. “Door onze ervaring met de ontwikkeling van vleesproducten, weten wij als geen ander hoe je smakelijke vleesvervangers maakt. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ontwikkeling als foodbedrijf.” FiberFort, op basis van Hollandse geitenmelk, vormt daarvoor het geheime ingrediënt.
2 Juni 2021
melkvervangers

Nieuws Plantaardig

'Plantaardige markt biedt nog heel veel kansen'

De plantaardige markt is booming. Bijna iedere Nederlander heeft weleens een plantaardig stukje vlees gekocht. Misschien was het in de Bonus, misschien was je er gewoon benieuwd naar. Dat we in Nederland gek zijn op plantaardig bewijst ook onderzoek van ProVeg Nederland. Nederlanders geven er namelijk per hoofd van de bevolking het meeste aan uit. Maar, de markt biedt ook in de toekomst nog veel kansen. Dat vertelden Paul Moleman en Floor Buitelaar in een webinar op dinsdag 1 juni.
1 Juni 2021
Kweekvlees

Achtergrond Kweekvlees

Eten we over een paar jaar vlees uit het lab?

Kweekvlees, nog een paar jaar en dan ligt het op ons bord. Althans, als we de ontwikkelaars en voorstanders mogen geloven. Maar hoe realistisch is dat? En wat eten we nu eigenlijk als we onze tanden zetten in een hamburger of steak die in een laboratorium gegroeid is?
27 Mei 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Paleo

Paleo wil vleesvervangers naar hoger niveau tillen

De waardering voor vleesvervangers hangt samen met de smaak, textuur en voedingswaarde van het product. Die moet volgens de consument zo goed als gelijk zijn aan dierlijk vlees. Om het aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau te tillen, hebben de ondernemers Hermes Sanctorum en Andy de Jong de startup Paleo opgezet. 'Dierenwelzijn is voor ons de eerste motivator geweest om hiermee te starten. De natuur heeft ons namelijk alle elementen verschaft die we nodig hebben voor de ultieme eetervaring.'
18 Mei 2021
Kweekvlees

Achtergrond Kweekvlees

Heeft de consument wel behoefte aan kweekvlees?

Consumenten zoeken steeds vaker naar duurzamere alternatieven voor dierlijke producten. De markt speelt al jaren op die ontwikkeling in, onder meer met plantaardige vervangers of biologische voedingsmiddelen. Maar ook kweekvlees wordt steeds vaker in de retailschappen teruggevonden. Zit de consument eigenlijk wel te wachten op kweek- of fabrieksvlees? Drie start-ups namen de proef op de som.  
17 Mei 2021
Vleesvervangers

Nieuws Vleesvervangers

Zo groot is de markt van vleesvervangers nu

Nederland is koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers. We eten de meeste vleesvervangers per persoon én geven van deze elf landen het meeste geld uit aan plantaardige varianten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen, in opdracht van non-profitorganisatie ProVeg. Aldi en Lidl hebben daarbij in ons land het grootste aandeel in de markt.  
11 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden