Vleesvervangers

Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Krimp vleesvervangers VS gevolg van prijs en smaak

De verkoop van vleesvervangers in de Amerikaanse retail werd in 2022 stevig geraakt. Gemiddeld gezien lijkt de Amerikaanse consumenten niet tevreden over de categorie. Ongeveer de helft van de Amerikanen die de afgelopen jaren hun eerste vleesvervanger kochten, kochten geen enkel product meer in de categorie. Nu het gezondheidsimago schade heeft opgelopen krimpt ook de verkoop onder de traditionele doelgroep van bewuste consumenten. Al ligt hierin mogelijk juist een kans voor Europese producenten.
3 April 2023
rabobank

Nieuws Ondernemen

Bakkers in het nauw, eiwittransitie op schema

Uit een foodsectoranalyse van de Rabobank blijkt dat de vooruitzichten voor de voedingssector positiever zijn dan verwacht. Waar de bank eerder verwachtte dat Nederland nu in een lichte recessie zou verkeren, blijkt dit tot nu toe niet het geval. 
29 Maart 2023
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Ingrediënten vleesvervangers goedkoper

De prijs van de belangrijkste grondstoffen voor vleesvervangers dalen op het moment op de internationale markten. Door gunstige oogsten wordt er relatief veel soja en tarwe geproduceerd en door de hernieuwde graandeal daalt ook de tarweprijs. Daarnaast liggen de handelsprijzen van energie door gunstig weer rond het niveau van voor de Oekraïne-oorlog.
23 Maart 2023
Nestle

Analyse Bedrijf

Nestlé zet grote stappen op plantaardige markt

Voedselgigant Nestlé is in nagenoeg elk supermarktschap te vinden. Een segment waar het bedrijf zich met toenemende mate opgaat richten is plant-based. Zo wordt duidelijk uit het jaaroverzicht dat het bedrijf deze week publiceerde.
21 Maart 2023
noten

Nieuws Grondstoffen

Consortium duikt in risico's plantaardige voeding

Een consortium van bedrijven en onderzoeksinstellingen gaat de risico's van 'nieuwe' plantaardige voeding onderzoeken. Tot de groep behoren onder meer WUR, NIZO food research, Arla, FrieslandCampina en Cosun. De nieuwe producten komen snel op, maar hun veiligheid is niet altijd gegarandeerd.
12 Maart 2023
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Nederlander koopt vooral goedkope vleesvervangers

Vleesvervangers hebben het op het moment niet makkelijk. In de Verenigde Staten maakt de categorie een flinke dip door, maar in Nederland blijkt de krimpt voor alsnog beperkt. Omdat vleesvervangers structureel in de aanbieding zijn kunnen Nederlandse consumenten deze producten voor een lagere prijs inkopen.
7 Maart 2023
Ojah

Nieuws Vlees & Eiwit

Productiecapaciteit Ojah meer dan verdubbeld

De producent van ingrediënten voor vleesvervangers Ojah heeft zijn productiecapaciteit uitgebreid. Volgens het bedrijf is de productiecapaciteit al langer te laag om in de vraag te voorzien. CEO Frank Giezen ziet weinig risico's in de huidige stagnatie van de categorie en verwacht de snelle groei van de afgelopen jaren weer op te pakken.
23 Februari 2023
Boerenbusiness

Nieuws Vlees & Eiwit

Eerste stap vleesvervanger met graseiwit

Schoutenfood gaat samen met Grassa de mogelijke toepassingen van vlees uit graseiwit onderzoeken en testen. De samenwerking moet op termijn leiden tot een vleesvervanger gemaakt van graseiwit, meldt Schouten in een perbericht.
7 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden