Coronacrisis

Boerenbusiness Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

Saus hoeft niet gezond, het is een verwenmoment

Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid, en die trend is tijdens de coronapandemie in een stroomversnelling terechtgekomen. Behalve als het om sauzen gaat. Hoewel er steeds vaker gezondere en plantaardige sauzen op de markt worden gebracht, blijft de afzet daarvan nog ver achter op de traditionele mayonaise, satésaus en curry. Een van de redenen daarvoor is het feit dat wanneer consumenten saus toevoegen aan hun gerecht, ze op zoek zijn naar een verwenmoment. Gezondheid schuift dan naar de achtergrond.
27 Juli 2021
supermarkt

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Thuisquarantaine leidt tot zorgen over voedseltekort

Lege schappen in de supermarkt. Aan het begin van de coronapandemie zagen we het regelmatig, zowel in Nederland als elders ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk is dat beeld nu opnieuw zichtbaar. Door de grote hoeveelheid thuisquarantaines is de voedingsmiddelenindustrie ontregeld, en dat leidt tot grote zorgen over voedseltekorten.
23 Juli 2021
Boerenbusiness

Nieuws Afval

Door de coronacrisis is de afvalberg fors toegenomen

De hoeveelheid huishoudelijk afval is over het afgelopen jaar – voornamelijk als gevolg van de coronacrisis – fors toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de sterkste toename sinds 1997, meldt het statistiekbureau. Dit komt grotendeels doordat we niet uiteten konden en thuis druk zijn geweest met klussen en tuinieren.
6 Juli 2021
Heineken

Nieuws Webinar

Coronacrisis nog niet voorbij voor Heineken

Een groter contrast dan tussen PostNL en Heineken was bijna niet mogelijk op het webinar van ING 'Swimming with black swans'. PostNL zag zijn volume verdubbelen, terwijl Heineken in landen waar de bierbrouwer voor 100% afhankelijk is van de horeca, de omzet helemaal zag wegvallen.
5 Juli 2021
economie

Nieuws Centraal Planbureau

Economie herstelt zich sneller na coronacrisis

De economie herstelt zich sneller dan eerder werd voorzien. Volgens volgens de Juniraming van het Centraal Planbureau (CPB) komt het bbp-niveau in 2025 weliswaar 1,5% lager uit dan voor de coronacrisis werd verwacht, maar dat is gunstiger dan het negatieve effect van 3% waar eerder van werd uitgegaan.
22 Juni 2021
tanken

Achtergrond Coronacrisis

Hoe hard zijn tankshops getroffen door corona?

Het is een van de eerste maatregelen van het coronatijdperk: thuiswerken. En sinds maart vorig jaar heeft minister-president Mark Rutte de oproep vaak herhaald. We luisterden, zo bleek uit data van Google. Inmiddels neemt het aantal reisbewegingen weer toe, maar de vraag is of die ooit terug zal komen op het oude niveau. Een groot gevolg van tankshops, zo zou je denken. Maar is dat ook zo? Hoe hard zijn die shops en cafés getroffen door de coronacrisis? En hoe kijken zij naar een toekomst met meer thuiswerkers?
15 Juni 2021
Coronavirus horeca economie

Nieuws Foodservice

Herstel in foodservice loopt wat vertraging op

Het herstel in de foodservice en horeca gaat iets langzamer dan eerder werd verwacht. Het later openen van de terrassen en de beperkte opening van de restaurants ligt hieraan ten grondslag. Dat maakte Rien de Koning van marktbureau Datlinq bekend tijdens een webinar. Uit de cijfers blijkt ook dat de cateraar het dit jaar het zwaartste krijgt, terwijl de thuisbezorgers de grote winnaars zijn van de coronacrisis.
11 Juni 2021
kaas foodbusiness

Nieuws Coronacrisis

'Corona laat ons opnieuw naar consument kijken'

De voedingsmiddelenindustrie in België ontkwam het afgelopen jaar ook niet aan de coronacrisis. Met als gevolg, een omzetdaling van 1,7%. Maar nu de maatregelen één voor één versoepeld worden, gloort er weer licht aan het einde van de tunnel. Zowel in de horeca en foodservice als bij producenten. Al zal wel rekening gehouden moeten worden met een ander soort consument. De consument weet tegenwoordig namelijk precies wat hij of zij wil. Dat bleek tijdens het tweede Foodinar van ING.
10 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden