Coronacrisis

Boerenbusiness

Opinie Ceel Elemans

Afzet voedingsbedrijven naar een nieuw evenwicht

Recent deed ING onderzoek naar de afzetmarkten van voedingsbedrijven als gevolg van de coronapandemie. In dit artikel belicht ik de essentie van dat onderzoek, benoem ik concrete voorbeelden en eindig ik met mijn verwachting over de ontwikkeling naar een nieuw evenwicht.
10 Juni 2021
snoep

Nieuws Snacks

Corona zorgt voor opleving in snoepconsumptie

Nederlanders hebben gedurende de coronacrisis flink meer gesnoept. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van ABN Amro. De bank analyseerde de cijfers van supermarkten, drogisterijen en pompstations. Vooral chocola, winegums en drop waren in trek. En de verwachting is dat de snoepconsumptie komende tijd alleen maar toeneemt, met onder meer de Olympische Spelen en EK-voetbal in aantocht.
7 Juni 2021
maaltijdbezorging Uber Eats

Achtergrond Bedrijfscatering

Cateraar verlegt focus van kantine naar thuiswerker

De bedrijfskantine draait sinds corona op een laag pitje. Cateraars zijn naarstig op zoek naar nieuwe kanalen om de thuiswerkers te bereiken met koffie, lunches en snacks. Daarbij zijn de pijlen onder meer gericht op de horeca. Een trend die al langer gaande was, maar nu in een stroomversnelling komt.
3 Juni 2021
chips Snacks

Achtergrond Snacks

We dineren eerder, dus we snacken 's avonds meer

De coronacrisis heeft ons leven behoorlijk veranderd. We konden niet meer uiteten, we moesten ons reisbewegingen beperken en dus werkten we afgelopen jaar vaker thuis. Dat laatste lijkt voor komende jaren overigens gemeengoed geworden. Althans, voor een aantal dagen per week. Dat thuiswerken heeft er ook toe geleid dat we eerder dineren en dat is een kans voor snackfabrikanten, zo stelt marktbureau Mintel. Immers, als we eerder eten en vervolgens voor de tv gaan hangen, dan hebben we later op de avond wel zin in wat lekkers.
31 Mei 2021
uien Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Leverancier moet opnieuw oriënteren door corona

De coronacrisis heeft de foodsector flink op z'n kop gezet. Consumenten hebben duidelijk minder geld uitgegeven in horeca, maar tegelijkertijd juist fors meer in de retailkanalen. Daarnaast liggen ook de online verkopen hoger door de groei van boodschappen- en maaltijdbezorging. ING stelt dat dit grote consequenties heeft voor de afzetmogelijkheden van leveranciers. 'Dit omdat zij zich vaak grotendeels toeleggen op de retail óf horeca.' Een heroriëntatie lijkt dan ook een must.
28 Mei 2021
Wouter Kleinsman

Interview Wouter Kleinsman

'Word geen slachtoffer van de coronacrisis'

De impact van de coronapandemie op de foodsector loopt uiteen. Waar retailers en bezorgdiensten enorm plussen in omzet, krijgen horecaondernemers en leveranciers het flink voor hun kiezen. Hoe ga je daar mentaal mee om? Personal coach Wouter Kleinsman geeft vijf praktische tips die helpen bij toekomstige tegenslagen.
27 Mei 2021
euro economie portemonnee

Nieuws Belastingschuld

Hoogste schuld bij hotels, druk grootst bij cateraar

De coronacrisis heeft de belastingschuld in Nederland flink doen oplopen. Vooral in de sector ‘leisure’ zijn de schulden groot. De hotels noteren gemiddelde de grootste schuld (€205.000), maar de druk is het grootste onder de cateraars. Die hebben – zo blijkt uit een analyse van ABN Amro – maar liefst 45 maanden nodig om de schuld af te betalen. Ook de transportsector leed flink onder de crisis. Tegelijkertijd kwam veel agrarisch ondernemers met de schrik weg.
21 Mei 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Achtergrond Effecten corona

Is vaker thuis eten het nieuwe normaal?

De coronacrisis heeft het consumentengedrag in één klap veranderd. In plaats van eten en drinken buiten de deur ontpopten veel consumenten zich (noodgedwongen) tot thuiskok. En bezorgdiensten floreerden als nooit tevoren. Wat blijft hiervan over als de crisis achter de rug is?
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden