Coronacrisis

bier

Analyse Europese bierindustrie

Zo groot is het effect van corona op de bierindustrie

De coronacrisis. Heel 2020 stond ervan in het teken. Ook in de eerste maanden van 2021 is het nog altijd onderwerp van gesprek. Het sluiten van de horecagelegenheden heeft flink wat gevolgen gehad, ook voor de bierindustrie. Zo daalde de verkoop van bier in de horeca in de Europese Unie vorig jaar met 42%. In Nederland ligt dat percentage zelfs op 70%. Hoe groot is het effect van corona nou precies geweest op de Europese bierindustrie, en wat zijn de verwachtingen voor de rest van dit jaar?
10 Mei 2021
Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

'Thuiswerken wijzigt waar, wat en hoe we lunchen'

Aan de oproep van het kabinet om meer of volledig thuis te werken, is massaal gehoor gegeven. Dit gaat ook na de coronapandemie nog een flinke impact hebben op waar, hoe en wat we lunchen. Dat schrijft Rabobank. Cateraars en broodjeszaken zullen dat als eerste voelen, maar ook de cafés en restaurants in en rondom kantoren zullen volgens de bank een tandje bij moeten zetten om de omzet op peil te houden.
7 Mei 2021
export brazilie Scheepvaart

Nieuws Logistiek

Kosten bulktransport over zee rijzen pan uit

Niet alleen het containervervoer is het afgelopen jaar flink in prijs gestegen. Ook vervoer van droge bulkproducten is de afgelopen maanden fors duurder geworden. Die stijging komt door extra handel in de momenteel volatiele grondstoffenmarkt. Tegelijkertijd investeren rederijen minder in nieuwe schepen.
4 Mei 2021
banken financieel ING bank

Nieuws Coronacrisis

ING verwacht pas in 2022 groot herstel in horeca

Het Economisch Bureau van ING verwacht dat het grote herstel van de horecasector pas in 2022 plaatsvindt. Dat meldt de bank in een nieuw rapport. Door de langere lockdown wordt het omzetverlies van vorig jaar in 2021 bij lange na niet goedgemaakt. “De horecaschil aan banken en overheid is met 50% toegenomen”, zo schrijft het.
22 April 2021
Coronavirus horeca lockdown

Nieuws Coronacrisis

Coronacrisis dwingt tot nadenken over innovatie

De coronacrisis zorgt niet alleen voor financiële uitdagingen bij horecaondernemers, ook in praktische zin is het afgelopen jaar veel veranderd. Denk aan het ontwikkelen van een online bestelomgeving, het realiseren van een afhaalmenu en/of het samenstellen van maaltijdboxen. Creativiteit en innovatie zijn van groot belang geweest. In de webinar van Rabobank kijken onder andere Jonnie en Thérèse Boer en Jos Klerkx terug naar de uitdagingen én eurekamomenten die deze pandemie met zich mee heeft gebracht.
19 April 2021
supermarkt belgie zuivelconsumptie

Nieuws België

Voedingsindustrie België hard getroffen door corona

Voor het eerst sinds de financiële en economische crisis in 2008 is in België zowel de omzet als de export in de voedingsindustrie gedaald. De voornaamste redenen? De sluiting van de horeca en foodservice en de terugval op de exportmarkten. Zonder de steunmaatregelen van de overheid zou de impact nog vele malen zwaarder zijn geweest, zo schrijft Fevia in een nieuw rapport.
12 April 2021
peen foodbusiness

Nieuws Food

Coronacrisis zorgt voor tweedeling in foodsector

De coronacrisis heeft in de foodsector voor een tweesplitsing gezorgd, zo schrijft ABN Amro. Er zijn ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen, zoals leveranciers in de foodretail en producenten van plantaardige producten. Daartegenover staat een grote groep bedrijven die juist lijdt onder de crisis. Denk aan horecaondernemers.  
17 Februari 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Horecava

Trends in 2021: van horeca-abonnement tot escapisme

Van een horeca-abonnement en een dessertrestaurant tot digitale eetlust en escapisme. Dit zijn volgens Iris Kranenburg, hoofdredacteur van het tijdschrift Horeca Entree, een aantal trends voor 2021. Wat kan de horecabranche dit jaar nog meer verwachten?
5 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden