Coronacrisis

Coronavirus horeca economie

Nieuws Horecava

'Nieuwe customer journey bestaat uit 3 stappen'

Als gevolg van de coronapandemie is de 'customer journey' in de horecabranche compleet veranderd. 'Wanneer je jouw zaak weer mag openen, moet de focus liggen op gemak', zo vertelt Jaime van 't Hoenderdaal van Lightspeed op de Horeca, die dit jaar online wordt gehouden. 'Dat is breed: van reserveringen en vooraf bestellen tot betalingen en jouw vindbaarheid.'
2 Februari 2021
Unilever

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Coronacrisis

'Corona verandert voedsel- en landbouwsystemen'

Door de coronapandemie is het noodzakelijk dat de voedsel- en landbouwsystemen veranderen, zo schrijft een groep van 14 onderzoekers in een Europees rapport. Alleen die manier is het volgens hen mogelijk om overal ter wereld enige vorm van voedselzekerheid te bieden.
26 Januari 2021
koken

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.
22 Januari 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Food

Welke trends moet retailer in 2021 in het oog houden?

Alhoewel ook supermarktketens flink hebben moet schakelen tijdens de coronacrisis levert het veel ketens ook een hogere omzet op. Zo steeg de consumentenomzet van Jumbo met 15% en Coop realiseerde een stijging van 16%. Voor 2021 zijn de verwachtingen eveneens positief. Met welke trends kunnen de retailers rekening houden?
22 Januari 2021
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Food

Deze thema's kenmerken de foodsector in 2021

Er is geen sector ter wereld die afgelopen jaar niet in de ban was van corona. Ook de foodketen is keihard getroffen, onder andere door de sluiting van de restaurants. In 2021 zullen we niet teruggaan naar de 'oude' situatie, zo wordt verwacht. De pandemie heeft er namelijk toe geleid dat veel consumenten op zoek zijn naar een nieuwe levensstijl. Welke zaken kenmerken de foodsector in 2021?
20 Januari 2021
Coronavirus

Opinie Han de Jong

Wereldhandel een lichtpunt in coronacrisis

De stijging van het aantal coronabesmettingen en de sterfte begin haar economische tol te eisen, vooral in de Verenigde Staten. Voor de korte termijn wordt een verslechtering van de macrocijfers verwacht, maar veel minder dramatisch dan vorig voorjaar. Daarbij is de wereldhandel een lichtpunt. 
15 Januari 2021
export vrachtvervoer

Nieuws Food

Bezorgservices zetten grote stap in 2020

Hoewel de coronacrisis voornamelijk verliezers kent, weet een enkeling toch te profiteren van onder meer de lockdowns. Een voorbeeld zijn bezorgservices, zoals boodschappenbezorging en maaltijddelivery. De totale 'deliverymarkt' heeft over 2020 namelijk een groei neergezet van maar liefst 43,1%.
12 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden