Dossier Eiwittransitie

soja - food

Nieuws Vlees & Eiwit

Aanvraag 96 miljoen aan subsidie voor eiwittransitie

vijf initiatiefnemers en 82 partners hebben samen €96 miljoen subsidie aangevraagd uit het Nationaal Groeifonds voor hun plan voor de eiwittransitie. De ambitie is om de inname van peulvruchten in Nederland te verdubbelen vóór 2030.
22 Februari 2023
Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis, CEO Cosun

‘Gratis duurzaamheid, daar geloof ik niet in’

Cosun zet vol in op de ontwikkeling en productie van plantaardige voedingsingrediënten en biobased products. Dit moet de toekomstige resultaten van het foodconcern verder versterken en het concern minder afhankelijk maken van de grillen van de suiker- en fritesmarkt. 'Belangrijk voor de toekomstbestendigheid van het bedrijf', zegt topman Hans Meeuwis in een interview met Foodbusiness.nl
20 Februari 2023
insecten

Achtergrond Vlees & Eiwit

Weerstand consumptie insecten minder na info

Huiskrekels mogen sinds kort in de Europese Unie in onvette poedervorm op de markt worden gebracht voor humane consumptie. Daarmee wordt het assortiment aan insectenproducten verder uitgebreid. Het poeder kan verwerkt worden in tal van producten als brood, koekjes en pasta.
8 Februari 2023
Rugenwalder Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Steeds meer Duitsers kiezen voor vleesvervangers

De Duitse markt voor vleesvervanger is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Omdat de Duitse vleesvervangersmarkt zich nog in een vroeg stadium bevindt, liggen er volgens ingewijden kansen. Toch zou het voor buitenstaanders moeilijk kunnen blijken om een graantje mee te pikken. Omdat veel supermarkten hun producten decentraal inkopen, is het voor bedrijven zonder netwerk namelijk ingewikkeld om hun producten in de Duitse supermarkten te krijgen.
26 Januari 2023
FrieslandCampina Fermentatie

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft nieuwe stappen gezet om zich te verbreden tot voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. En op een snelle manier. Dit blijkt uit de bekendmaking van een samenwerking met het Californische biotechbedrijf Triplebar Bio. Het is ook een verdere stap op weg om 'boer-loos' te produceren.
13 Januari 2023
Vleesvervangers

Nieuws Ojah

Kerry vergroot aandeel in producent vleesvervangers

De Ierse Kerry Group heeft voor $20 miljoen haar aandeel in Proparent BV, moederbedrijf van Ohja BV, vergroot van 55% naar 75%. Ojah maakt onder meer Beeter een plantaardige vleesvervanger die verwerkt kan worden om de textuur van verschillende soorten vlees na te bootsen
7 Oktober 2022
kidneybonen

Nieuws Kidneybonen

HAK koopt kidneybonen van Nederlandse telers

Na een succesvolle proef met het telen grote rode kidneybonen in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Holland schaalt HAK de productie van kidneybonen op. Het bedrijf stapt volledig over op grote rode kidneybonen van Nederlandse bodem. Met het oog op de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten zien telers steeds meer voordeel om kidney- en andere bonensoorten te telen.  
15 September 2022
Vivera

Interview Karin Löwik

'Vivera kan versnellen door overname door JBS'

Vleesvervangerproducent Vivera is sinds kort Garden Gourmet van Nestlé voorbijgestreefd als marktleider in Nederland. Met de overname door JBS, 's werelds grootste vleesverwerker, liggen ook markten buiten Europa binnen handbereik. Foodbusiness sprak met marketingdirecteur Karin Löwik over de (nieuwe) kansen en uitdagingen.
12 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden