Samen Tegen Voedselverspilling

supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws CBL

Voedselverspilling in supermarkten neemt af

De hoeveelheid voedsel en dranken in supermarkten die niet werd gekocht door consumenten is in 2020 met 3,6% afgenomen ten opzichte van 2018. Gemiddeld werd 98,4% van alle voedsel en dranken (uitgedrukt in kilo's) verkocht, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.
15 Maart 2022
Voedselbank

Interview Voedselbanken

Voedselbank: 'Gooi het niet weg, maar geef het aan ons'

Deze week is het de Verspillingsvrije week, een initiatief van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. En voedsel verspillen, dat doen we wereldwijd volop. Ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd, maar belandt op de afvalberg. Dit terwijl een groot deel hiervan nog prima geschikt is voor humane consumptie. Voedselbanken Nederland is een van de partijen die hier aandacht voor vraagt, onder meer omdat het gedoneerde aanbod terugloopt. Daarom doet het de oproep: “Gooi het niet weg, maar geeft het aan ons.”
10 September 2021
Liquidseal

Interview Liquidseal

'Liquidseal biedt duurzame manier van verpakken'

Jaarlijks wordt zo’n 1,3 miljard ton voedsel weggegooid. Ongeveer een derde daarvan is voedsel dat tijdens het transport is bedorven of beschadigd. Liquidseal heeft een nieuwe coatingtechnologie ontwikkeld dat groenten en fruit tot wel twee keer zo lang vers houdt. Zo draagt het een steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling en het verminderen van verpakkingsafval. Managing director Victor Monster vertelt er meer over.
9 September 2021
de Verspillingsfabriek

Interview De Verspillingsfabriek

'Wij willen groenten een tweede leven geven'

De Verspillingsfabriek, vijf jaar terug opgericht door Bob Hutten, is actief in de race tegen voedselverspilling. Het bedrijf zag dat de hele keten moet samenwerken om succesvol te zijn. Eric Habraken, verantwoordelijk voor de commerciële afdeling: 'We ontdekten dat veel producten in de foodketen verspild worden. Wij geven groenten een tweede leven.'
8 September 2021
Boerenbusiness

Interview Krush

Krush maakt ontbijt van geredde ingrediënten

Heidi Alemans werkte enkele jaren in het bedrijfsleven van de voedingsindustrie en zag dat tonnen perfect eetbaar voedsel werden verspild. Denk aan gebroken nootjes, 'te kleine' zaden, bierbostel, groenten en fruit. Omdat ze een enorme ontbijtfan is, bedacht ze een lijn die bestaat uit geredde ingrediënten. Dat werd Krush. 'Onze missie is om producten een tweede leven te geven', aldus de founder. 
6 September 2021
Boerenbusiness

Interview Toine Timmermans

De Verspillingsvrije week komt eraan

In Nederland wordt jaarlijks twee miljard kilo voedsel verspild. In 2030 moet 50% minder voedsel verspild wordt, dat is een van de doelstellingen van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 'De consument is nog steeds een van de grootste verspillers, maar ook de horecasector verspilt veel voedsel', vertelt Toine Timmermans, directeur van de stichting. Brood is het meest verspilde product in ons kikkerlandje.
3 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden