Food People

Samuel Levie

Interview Food People

'Ons eten heeft veel impact op de wereld'

Samuel Levie is politicoloog, chef en worstenmaker. En oh ja, hij schrijft ook nog boeken. Het bekendst is hij echter als oprichter van worstenmaker Brandt & Levie en marketingbureau Food Cabinet.
8 September 2022
Bart van Olphen

Interview Food People

'Ik wil oneindig van vis kunnen blijven genieten'

Bart van Olphen zit al bijna 20 jaar in de vis, zoals hij het zelf omschrijft. Voorheen als eigenaar van een viswinkel, iets recenter als oprichter en CEO van Fish Tales, dat duurzaam gevangen vis verkoopt, als schrijver van kookboeken over vis en als viskok op YouTube en nationale televisie. Ook stond hij in de keuken van een met Michelin-sterren bekroond restaurant in Parijs en had hij meerdere grote en kleine ondernemingen.
22 Augustus 2022
Willem Sodderland

Interview Food People

'Super blij met de impact die we hebben gehad'

Willem Sodderland is ondernemer in hart en nieren. Nadat hij zijn rechtendiploma had gehaald werkte hij vier jaar als strategy consultant voor een groot internationaal bedrijf. Daarna is hij voor zichzelf begonnen en hij heeft sindsdien niets anders meer gedaan. In zijn 25 jaar als ondernemer heeft hij een reeks verschillende bedrijven opgericht waar het hem naar eigen zeggen vooral ging om revolutie. ''Ik ben niet zo van de evolutie van de kleine stappen. Ik houd van de revolutie, van de grote stappen die onmogelijk lijken, maar misschien toch mogelijk zijn.'' Hij is getrouwd, heeft drie dochters en woont in Enkhuizen.
11 Augustus 2022
Boerenbusiness

Interview Food People

'De wereld veranderen met je vork'

Iedereen droomt ervan om het roer radicaal om te gooien en een levens veranderende beslissing te nemen. Sheila Struyck deed het. Bijna vier jaar geleden besloot ze om haar functie als lid van de raad van bestuur bij het Franse Europcar op te zeggen en een koksopleiding te gaan doen. 
15 Juli 2022
Ful Foods Julia Streuli

Interview Julia Streuli

'Er zijn altijd kansen, je moet ze alleen wel zoeken'

FUL Foods werd twee jaar geleden opgericht door Sara Guaglio, Cristina Prat Taranilla en Julia Streuli. 'Niet alleen proberen we géén negatieve impact op het klimaat te hebben, we willen het klimaat ook écht verbeteren. Dit doen we onder meer door de manier waarop we produceren.'
25 Mei 2022
Tobias Rijnsdorp HolaAndes

Interview Tobias Rijnsdorp

'Goudse kaas in Colombia interessante groeimarkt'

In Food People spreken we met Tobias Rijnsdorp, een Nederlandse kaasmaker in Colombia. Vijf jaar geleden begon hij nabij Bogota kaasmakerij HolaAndes. Inmiddels is er een tweede kaasmakerij in Medellin en ook twee kaasfonduerestaurants in de hoofdstad.
18 Mei 2022
melk Bart Grobben Tom Grobben

Interview Bart Grobben

'We willen voortouw nemen in plantaardige productie'

De broers Tom en Bart Grobben zijn opgegroeid op een melkveebedrijf in het buitengebied van Enschede. In ‘Food People’ spreken we deze week met Bart over zijn drijfveren om in de foodbusiness te werken, maar ook over de uitdagingen en kansen die hij voor zijn bedrijf ziet.
11 Mei 2022
Rik Hanssen Millbrook

Interview Rik Hanssen

'Met Schotse cheddar de Europese markt op'

Het Britse Millbrook Dairy opende recent een vestiging in Nederland. Aan Rik Hanssen de taak om de Europese tak van nul af aan op te zetten. Het doel? De cheddarkazen uit Schotland hier in de retailschappen krijgen.
4 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden