Food People

Mister Kitchen

Food People Daan Faber

'We hebben veel vertrouwen in ons product'

Plantaardige boter die qua smaak niet van roomboter te onderscheiden is. Dat is de pitch van het Nederlandse bedrijf Mister Kitchen voor Droomboter, gemaakt van cacaoboter. Volgens Daan Faber, het creatieve brein van Mister Kitchen, is het een totale innovatie. 
8 Augustus 2023
IJsbaart

Food People IJsbaart

'Wij zijn gewaagder dan de rest van de markt'

Het Amsterdamse IJsbaart maakt en verkoopt ambachtelijk veganistisch ijs. Dat doet het bedrijf in de horeca en bij online supermarkten CRISP en Gorillas. Volgend jaar hoopt IJsbaart in de fysieke supermarkten te liggen. Foodbusiness.nl sprak met oprichter Tijn Baart (foto) en CEO Roderick Verplanken over het bedrijf.
25 Juli 2023
Verdify

Food People Jochem Bossenbroek

'Kunstmatige intelligentie verduurzaamt voeding'

Veel mensen leven ongezond en de verduurzaming van onze voedingsproductie wil maar niet vlotten, constateerde oprichter van Verdify, Jochem Bossenbroek. Met kunstmatige intelligentie denkt hij dat op te kunnen lossen. Zijn technologie voor persoonlijke voedingsprofielen moet beide problemen tegelijk tackelen.  
19 Juli 2023
jan klawer

Food People Jan Klawer

'Wij willen de Amazon van food ingrediënten zijn'

De ingrediëntenverkoop verloopt in veel gevallen nog op een traditionele manier met vertegenwoordigers aan de deur. Jan Klawer en zijn twee compagnons verbaasden zich over deze ouderwetse manier van werken en hopen met 1-2 Taste een groet speler op de digitale ingrediëntenmarkt te worden.
11 Juli 2023
Zonvarkens

Food People August Offenberg

'Duurzaam varkensvlees is niet altijd onbetaalbaar'

Dag na dag las August Offenberg een jaar of zes geleden negatieve berichten over de varkenshouderij. Op zoek naar een maatschappelijk geaccepteerde manier van varkenshouden begonnen de oprichters te brainstormen over een nieuwe manier van werken. Het resultaat van de gesprekken was een het nieuwe vleesconcept, Zonvarken.
27 Juni 2023
Erik Molenschot

Food People Erik Molenschot

'Inkoop van grondstoffen is veel hectischer geworden'

Erik Molenschot is algemeen directeur bij de Triple i Sourcing Group, moederbedrijf van inkoopbedrijf Inbak. Hij stond het afgelopen anderhalf jaar aan het roer tijdens de meest hectische periode die het bedrijf in zijn ruwweg zeventienjarige bestaan had meegemaakt.  
23 Juni 2023
Remko Hol

Food People Remko Hol

'Een goede vleesvervanger is herkenbaar'

Gedroogde worst met drank erin was Remko Hols eerste stap in de foodwereld. Toen de Hol erachter kwam dat de varkens die voor zijn worst gehouden werden zeewier aten, ontstond bij hem een idee. Waarom eten we zelf die zeewier niet? Hij ontwikkelde een volledig plantaardig product, maar dat was in zijn eigen woorden niet goed genoeg. Daarom ging hij terug naar de tekentafel en bedacht een product dat een stuk meer furore maakt. Namelijk het hybridevlees van Meat You Half way.
15 Juni 2023
Cibus Nexum

Food People Pascal Ruzius

'Productie uitbesteden kan twee keer zo snel'

Een goed idee ten uitvoer brengen is misschien wel de grootste uitdaging van foodbedrijven. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hun productie uit te besteden. De co-manufacturer vinden die bij je past is echter een hoop gedoe. Alleen al de juiste accountmanager te spreken krijgen kost veel tijd. Daarom richtte Pascal Ruzius Cibus Nexum, latijn voor voedsel en verbinding, op. Cibus Nexum maakt het proces naar eigen zeggen een stuk makkelijker.
6 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden