Dossier | Food People

Hidde Stolwijk

Interview Food People

'Er is heel veel mogelijk als je het in het klein doet'

De 33-jarige Hidde Stolwijk wilde na een periode bij FrieslandCampina zelf gaan ondernemen en stapte na een tussenperiode in bij Karma Kebab, als mede-eigenaar en ceo. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming die dit jaar meer dan driehonderd festivals aandeed met een kleine vloot aan foodtrucks, een eigen restaurant telt en een product in de schappen van de supermarkt heeft. 
25 Oktober 2022
1906 - makers van charcuterie

Interview Food people

Ambachtelijke productie vlees, maar dan op schaal

Ambachtelijke productie verdwijnt langzaam maar zeker uit de vleessector. Steeds minder slagers maken producten als huisgemaakte worst en vleeswaren. Toch kiezen consumenten steeds vaker bewust voor een onderscheidend product. Daarom startte Nathan Burggraaf met twee partners '1906 - makers van charcuterie'. Namens het bedrijf vertelt Bram Hakvoort aan Foodbusiness hoe de '1906 - makers van charcuterie' het ambacht terugbrengt, maar dan op grotere schaal.
12 Oktober 2022
Samuel Levie

Interview Food People

'Ons eten heeft veel impact op de wereld'

Samuel Levie is politicoloog, chef en worstenmaker. En oh ja, hij schrijft ook nog boeken. Het bekendst is hij echter als oprichter van worstenmaker Brandt & Levie en marketingbureau Food Cabinet.
8 September 2022
Bart van Olphen

Interview Food People

'Ik wil oneindig van vis kunnen blijven genieten'

Bart van Olphen zit al bijna 20 jaar in de vis, zoals hij het zelf omschrijft. Voorheen als eigenaar van een viswinkel, iets recenter als oprichter en CEO van Fish Tales, dat duurzaam gevangen vis verkoopt, als schrijver van kookboeken over vis en als viskok op YouTube en nationale televisie. Ook stond hij in de keuken van een met Michelin-sterren bekroond restaurant in Parijs en had hij meerdere grote en kleine ondernemingen.
22 Augustus 2022
Willem Sodderland

Interview Food People

'Super blij met de impact die we hebben gehad'

Willem Sodderland is ondernemer in hart en nieren. Nadat hij zijn rechtendiploma had gehaald werkte hij vier jaar als strategy consultant voor een groot internationaal bedrijf. Daarna is hij voor zichzelf begonnen en hij heeft sindsdien niets anders meer gedaan. In zijn 25 jaar als ondernemer heeft hij een reeks verschillende bedrijven opgericht waar het hem naar eigen zeggen vooral ging om revolutie. ''Ik ben niet zo van de evolutie van de kleine stappen. Ik houd van de revolutie, van de grote stappen die onmogelijk lijken, maar misschien toch mogelijk zijn.'' Hij is getrouwd, heeft drie dochters en woont in Enkhuizen.
11 Augustus 2022
Boerenbusiness

Interview Food People

'De wereld veranderen met je vork'

Iedereen droomt ervan om het roer radicaal om te gooien en een levens veranderende beslissing te nemen. Sheila Struyck deed het. Bijna vier jaar geleden besloot ze om haar functie als lid van de raad van bestuur bij het Franse Europcar op te zeggen en een koksopleiding te gaan doen. 
15 Juli 2022
Ful Foods Julia Streuli

Interview Julia Streuli

'Er zijn altijd kansen, je moet ze alleen wel zoeken'

FUL Foods werd twee jaar geleden opgericht door Sara Guaglio, Cristina Prat Taranilla en Julia Streuli. 'Niet alleen proberen we géén negatieve impact op het klimaat te hebben, we willen het klimaat ook écht verbeteren. Dit doen we onder meer door de manier waarop we produceren.'
25 Mei 2022
Tobias Rijnsdorp HolaAndes

Interview Tobias Rijnsdorp

'Goudse kaas in Colombia interessante groeimarkt'

In Food People spreken we met Tobias Rijnsdorp, een Nederlandse kaasmaker in Colombia. Vijf jaar geleden begon hij nabij Bogota kaasmakerij HolaAndes. Inmiddels is er een tweede kaasmakerij in Medellin en ook twee kaasfonduerestaurants in de hoofdstad.
18 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden