Dossier | Food People

Remko Hol

Food People Remko Hol

'Een goede vleesvervanger is herkenbaar'

Gedroogde worst met drank erin was Remko Hols eerste stap in de foodwereld. Toen de Hol erachter kwam dat de varkens die voor zijn worst gehouden werden zeewier aten, ontstond bij hem een idee. Waarom eten we zelf die zeewier niet? Hij ontwikkelde een volledig plantaardig product, maar dat was in zijn eigen woorden niet goed genoeg. Daarom ging hij terug naar de tekentafel en bedacht een product dat een stuk meer furore maakt. Namelijk het hybridevlees van Meat You Half way.
15 Juni 2023
Cibus Nexum

Food People Pascal Ruzius

'Productie uitbesteden kan twee keer zo snel'

Een goed idee ten uitvoer brengen is misschien wel de grootste uitdaging van foodbedrijven. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hun productie uit te besteden. De co-manufacturer vinden die bij je past is echter een hoop gedoe. Alleen al de juiste accountmanager te spreken krijgen kost veel tijd. Daarom richtte Pascal Ruzius Cibus Nexum, latijn voor voedsel en verbinding, op. Cibus Nexum maakt het proces naar eigen zeggen een stuk makkelijker.
6 Juni 2023
Flower Farm Marcel van Wing

Food People Marcel van Wing

'Ik wilde het probleem rond palmolie op de kaart zetten'

Geraakt door de ontbossing in Indonesië als gevolg van de palmolieteelt startte Marcel van Wing de Flower Farm. Het is vooralsnog een succesverhaal. Het product ligt al enige tijd in de Nederlandse supermarkten, heeft zich uitgebreid naar België en ligt sinds kort bij wijze van test ook in de schappen van Sainsbury's in het Verenigd Koninkrijk. 
30 Mei 2023
Livar

Food People Frank de Rond

'Markt luxe vlees nog lang niet verzadigd'

Waar de meeste varkenshouders in de jaren 90 voor maximale productie kozen, sloeg het Limburgs Kloostervarken (Livar) een andere weg in. Het bedrijf koos voor een focus op luxe vlees, waarbij smaak, dierenwelzijn en een kleinschalige productie centraal staan. 'De markt hiervoor is verre van verzadigd, hoewel de marktomstandigheden door de hoge inflatie wel ruwer zijn', aldus Frank de Rond.  
23 Mei 2023
Hoeksche Hoeve Henk Scheele

Food People Henk Scheele

'Hoeksche Chips smaakt elk seizoen anders'

In de Hoeksche Waard in Zuid-Holland staat de Hoeksche Hoeve van zakenpartners Henk Scheele en René de Zeeuw. De aardappeltelers besloten in 2004 hun eigen chips te gaan maken en sindsdien wordt er behalve aardappelen verbouwd ook gesneden, gebakken en verpakt. Hun merken Hoeksche Chips en Boerderij Chips hebben inmiddels allebei een stevige plek in het schap; het ene merk in speciaalzaken en het andere in de supermarkt.
16 Mei 2023
Peter Nieuwkerk

Food People Peter Nieuwkerk

'Mensen moesten huilen toen ze het proefden'

3D-geprinte voeding zal voor de meeste mensen geen aantrekkelijk vooruitzicht zijn, maar voor mensen met kauw- en slikproblemen lijkt dit de ultieme oplossing. Deze laatstgenoemde groep is de doelgroep van de Nederlandse start-up Gastronology. Foodbusiness sprak met oprichter Peter Nieuwkerk.
12 Mei 2023
Boerenbusiness Desiree Theyse

Food People Désirée Theyse

'Biologisch voedsel uiteindelijk enige oplossing'

Do It Organic, distributeur van biologische ingrediënten en voedingsproducent, mag zich sinds kort een B Corp noemen. Positieve impact maken heeft de onderneming al langer als doel. Al sinds de oprichting in 1991 richt de onderneming zich op biologische plantaardige ingrediënten, die in meer dan twintig landen over de hele wereld worden geteeld.
2 Mei 2023
De Nieuwe keuken

Food People Sophie Tielrooij

'Opvallen in vegetarische eenheidsworst'

Toen de vriendengroep van Sophie Tielrooij (rechts op de foto) steeds plantaardiger ging eten, werd de vraag wie er wel eens vleesvervangers gebruikt, geregeld besproken. Eigenlijk was niemand tevreden over wat er op dat moment in het vegaschap te vinden was. Om dit te veranderen richtte ze met drie compagnons, waaronder haar goede vriend Freddy Tratlehne (beter bekend als Vjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig) samen De Nieuwe Keuken op.
25 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden