Dossier | Food People

Peter Nieuwkerk

Food People Peter Nieuwkerk

'Mensen moesten huilen toen ze het proefden'

3D-geprinte voeding zal voor de meeste mensen geen aantrekkelijk vooruitzicht zijn, maar voor mensen met kauw- en slikproblemen lijkt dit de ultieme oplossing. Deze laatstgenoemde groep is de doelgroep van de Nederlandse start-up Gastronology. Foodbusiness sprak met oprichter Peter Nieuwkerk.
12 Mei 2023
Boerenbusiness Desiree Theyse

Food People Désirée Theyse

'Biologisch voedsel uiteindelijk enige oplossing'

Do It Organic, distributeur van biologische ingrediënten en voedingsproducent, mag zich sinds kort een B Corp noemen. Positieve impact maken heeft de onderneming al langer als doel. Al sinds de oprichting in 1991 richt de onderneming zich op biologische plantaardige ingrediënten, die in meer dan twintig landen over de hele wereld worden geteeld.
2 Mei 2023
De Nieuwe keuken

Food People Sophie Tielrooij

'Opvallen in vegetarische eenheidsworst'

Toen de vriendengroep van Sophie Tielrooij (rechts op de foto) steeds plantaardiger ging eten, werd de vraag wie er wel eens vleesvervangers gebruikt, geregeld besproken. Eigenlijk was niemand tevreden over wat er op dat moment in het vegaschap te vinden was. Om dit te veranderen richtte ze met drie compagnons, waaronder haar goede vriend Freddy Tratlehne (beter bekend als Vjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig) samen De Nieuwe Keuken op.
25 April 2023
Sunt

Food People Laura Hoogland

Sunt maakt puree van afgekeurde bananen

Laura Hoogland werkte bij een marketingbureau aan reclamecampagnes voor onder meer Albert Heijn en Unilever toen ze zich bedacht dat ze wel iets meer wilde doen voor de wereld. Vanuit die gedachte lanceerde ze in 2019 Sunt. Een bedrijf dat bananen redt van verspilling in Europese havens en verwerkt tot bananenpuree voor hun bakkerijproducten en doorverkoopt aan andere partijen.
20 April 2023
Remco Beekman

Food People Remco Beekman

'Markt worstenbroodjes groter dan we denken'

In Brabant vond de Amsterdammer Remco Beekman de liefde van zijn leven. Toen hij zijn schoonfamilie voor het eerst ontmoette kwam hij voor het eerst in aanraking met het ambachtelijke worstenbroodje van de bakker om de hoek en ook dat bleef liefde bij de eerste hap. Zelf spreekt hij van een openbaring en at er tijdens de kennismaking maar liefst drie.
11 April 2023
Bakkerij Kraayennest

Food People Harry van Kraaij

'Ik blijf geloven in het bakkersvak'

Harry van Kraaij (55) is de derde generatie die aan het roer staat bij Bakkerij 't Kraayennest, een Nijmeegs familiebedrijf met tien winkels in de regio. Onlangs won het bedrijf de 'Topbakker van het jaar 2023'-trofee. Harry is algemeen directeur van het bedrijf dat hij samen met familieleden runt. Intussen wordt zijn zoon Henk klaar gestoomd om het bedrijf op termijn van hem over te nemen.
5 April 2023
Rieks Smook

Food People Rieks Smook

Deze vleesvervanger maakt de koe efficiënter

Twee jaar geleden werkte Rieks Smook bij de Rabobank. Nadat hij een deal ter waarde van $50 miljard gesloten had, begon hij zich te bezinnen op zijn werk. Rieks kwam tot de conclusie dat hij zich liever wilde inzetten voor de duurzaamheid en de efficiëntie van het landbouwsysteem. Hij vroeg zijn netwerk hoe hij het beste aan de landouwtransitie kon bijdragen, en kwam toen in aanraking met Grassa, een bedrijf met een grote belofte.
28 Maart 2023
Barend Boot

Food People Barend Boot

Koffiepionier Barend Boot strijdt tegen slechte koffie

In het centrum van Baarn ligt de winkel van Boot Koffie. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijftigjarige bestaan. Foodbusiness.nl ging met Barend Boot in gesprek over de geschiedenis van het bedrijf dat single origin espresso naar Nederland haalde.
22 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden