Vleesprijzen

Pluimveevlees

Marktupdate Vlees & Eiwit

Pluimveevleesmarkt zet stap omhoog

De vleesmarkten doen het vrij goed nu de vakanties definitief zijn afgelopen. Op de rundvleesmarkt is herstel, al is dat op de veemarkt niet terug te zien. Ondertussen stabiliseert de varkensmarkt en zet de pluimveevleesmarkt een stap omhoog.  Matthijs Bremer, marktspecialist van DCA Market Intelligence, zet alle ontwikkelingen op een rij.
Eergisteren 14:00 uur
slachterij rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt kent een mooie nazomer

De rundveeprijzen blijven al vrijwel de hele zomer gelijk. Toch is de vleesmarkt vrij dynamisch. Na een zwakke periode was er de laatste weken door het goede weer namelijk sprake van een goede afzet. Door een gebrek aan vertrouwen is er onder slachterijen echter weinig enthousiasme om de prijzen van zowel vlees als vee nog verder te verhogen.
Eergisteren 08:00 uur
rundvlees

Marktupdate Vlees

Varkensmarkt stabiliseert na aanzienlijke daling

De vleesmarkten zijn op het moment zeer constant. Door een laag aanbod is nu zelfs de varkensmarkt na twee aanzienlijke dalingen weer stabiel. Ondertussen verloopt de rundvleesmarkt nog moeizaam en blijft de pluimveevleesmarkt goed lopen. 
30 Augustus 2024
rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Productie van wagyuvlees stijgt ondanks lage prijs

De prijs van wagyuvlees is de laatste twee jaar aanzienlijk gedaald. Dit is met name het gevolg van de lagere binnenlandse consumptie in Japan. Opmerkelijk genoeg gaan de lagere prijzen samen met een groter aanbod.  
30 Augustus 2024
Pluimveevlees kipvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Pluimveevleesmarkt houdt sterke positie vast

De pluimveevleesmarkt zit nog altijd in zeer stabiel vaarwater. Sinds 2006 bleef de vleeskuikenprijs niet zo lang stabiel. Dit is voor een groot deel het gevolg van hoge prijzen op de wereldmarkt. Met name Brazilië is nog niet hersteld van vogelgriep. In de Verenigde Staten groeit de productie wel weer en dat zou wel eens een opmaat kunnen zijn naar wereldwijd herstel.
29 Augustus 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Vleesmarkten moeizaam uit vakantieperiode

De vleesmarkten komen moeizaam de vakantieperiode uit. Vooral de varkensmarkt heeft het zwaar. Ondertussen zijn er voorzichtige signalen dat de rundvleesmarkt het iets beter gaat doen en blijft de pluimveevleesmarkt zeer stabiel. 
23 Augustus 2024
varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Markt varkensvlees schudt zwakke lente nog niet af

De varkensprijzen zijn de laatste weken aanzienlijk gedaald. Het slechte weer van het voorjaar wordt nog steeds gemerkt. Langzaam maar zeker beginnen de voorraden leeg te raken, maar door de onzekerheid kiezen afnemers ervoor om nieuwe leveringen uit te stellen.
22 Augustus 2024
varkens

Analyse Vlees & Eiwit

Slachterijen drukken prijzen op varkensmarkt

De varkensprijzen bleven de laatste vier weken constant, maar van rust is zeker geen sprake. Door de lage vleesafzet hebben vier van de vijf grote Nederlandse slachterijen besloten om hun noteringen te laten dalen. Nu is het wachten of Duitsland het Nederlandse voorbeeld volgt.
1 Augustus 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden