Dossier | Food People

Oh!Lait

Food People Bart Vanderstraeten

Verse melk op een markt waar houdbaar domineert

De mini-zuivelfabrieken van Lely, bouwer van onder meer melkrobots, stonden tot voor kort alleen in Nederland. Nu is er ook een Lely Orbiter in gebruik genomen in het Vlaamse Merchtem. Op de Koeweidehof van Bart Vanderstraeten en Marijke d'Hertefelt. Hun verse melk en -producten als yoghurt, baristamelk en ijskoffie worden onder het nieuwe merk Oh!Lait in de markt gezet in België, waar houdbare melk de winkelschappen domineert.
17 September 2024
paul vocking

Food People Paul Vocking

'Ons bestaansrecht is dat we niet innoveren'

Vocking was tot in de jaren 70 een van de velen slagerijen in de Utrechtse binnenstad, met een beroemde specialiteit: haar bakleverworst. Vierde generatie eigenaar van het familiebedrijf Paul Vocking vertelt hoe het bedrijf relevant bleef door juist niet te innoveren.  
10 September 2024
mais Kelly van Harten Food People

Food People Kelly van Harten

'Mexicaanse maïstortilla's slaan geweldig aan'

Al meer dan een half miljoen tortilla's zijn er bij Nixtamaíz in Aalsmeer sinds 2021 met de hand gemaakt. De vraag werd zo sterk dat oprichter Kelly van Harten ook weleens nee moest verkopen. Binnenkort wordt het bakken een stuk makkelijker. Een gloednieuwe productielijn is onderweg van het Mexicaanse Altamira naar de haven van Rotterdam. De productiecapaciteit gaat dan van 15 tot 20 kilo in een klap naar 1.500 kilo per dag.
27 Augustus 2024
Klaas Evenhuis

Food People Klaas Evenhuis

'Wild is eigenlijk gewoon kwaliteitsvlees'

Nog zeker niet al het wild dat wordt geschoten wordt ook daadwerkelijk opgegeten. Klaas Evenhuis zag hier potentie in. Hij gelooft dat dit onbenutte potentieel een bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de vleessector. Dit en zijn voorliefde voor jagen en koken en eerdere werkervaring in de horeca bewogen hem en zijn broer er in 2011 toe om Wild van Wild op te richten. Sinds die tijd probeert hij met zijn bedrijf de consument ervan te overtuigen dat vlees dat niet gefokt of gevoerd hoeft te worden minstens net zo lekker kan zijn.
20 Augustus 2024
Dalicious Muriël Schueler

Food People Muriël Schueler

'Afzetkanalen moeten aansluiten op waarden'

Dalicious is een biologisch tussendoortje met als hoofdingrediënt, zoals de naam al zegt, dadels. Zes jaar geleden werd het bedrijf opgericht en onlangs werd er een nieuwe, derde smaak geïntroduceerd, tegelijk met handzame meeneemverpakkingen. Met dat laatste wil eigenaar Muriël Schueler nieuwe afzetkanalen aanboren.
13 Augustus 2024
Boonzaak

Food People Sebastiaan v Lunteren

'Tempé kun je maken van iedere boon'

De laatste honderd jaar zijn we steeds eentoniger gaan eten. Het aantal gewassen is drastisch afgenomen en ook in de veehouderij worden steeds minder rassen gehouden. Volgens eigenaar van de Boonzaak Sebastiaan van Lunteren komt dit de biodiversiteit niet ten goede. Om deze trend te keren, maakt het bedrijf tempé van verschillende vergeten lokale bonen die amper meer worden geteeld.
6 Augustus 2024
Suboro

Food People Thomas Rameckers

Zoete droom stap dichterbij met merk karamelsauzen

Als kind droomde Thomas Rameckers van een eigen snoepfabriek. Die zoete droom is een stap dichterbij met de ontwikkeling van een lijn karamelsauzen onder de naam Suboro die nu bij zo'n vijftig speciaalzaken liggen.
1 Augustus 2024
Robbert Janssen

Food People Janssen en Hendriks

'Natuurbeheer en luxe vleesrunderen gaan samen'

Twaalf jaar geleden kwam Meat Concepts met zijn eerste rundvleesconcept gebaseerd op het houden van runderen in natuurgebieden. Het concept kwam voort uit de vraag van de eigenaar van een landgoed die de prijzen die hij van handelaren kreeg te laag, vond voor runderen die ingezet worden voor natuurbeheer.
23 Juli 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden