Vleesvervangers

Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Verkoop vleesvervangers in foodservice verdubbelt

De verkoop van plantaardige alternatieven is fors toegenomen in de foodservice. Het gaat om meer dan een verdubbeling. ProVeg Nederland noemt de toename 'stormachtig'. De sector zou ook steeds hogere duurzaamheidsdoelstelling beogen.
16 Augustus 2024
Michiel strijland

FB TV Michiel Strijland

'Silicon Valley-model gaat niet op in de foodsector'

De eiwittransitie verloopt nog niet zo snel als we een jaar of vier geleden dachten. Toch meent InvestNL dat we op de vooravond staan van een explosieve groei van alternatieve eiwitten. Wel zijn er nog enkele knelpunten. Michiel strijland vertelt welke dat zijn en hoe die knelpunten kunnen worden weggenomen. 
23 Juli 2024
Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

'Nederlandse eiwitsector loopt tegen grenzen aan'

De eiwittransitie loopt in Nederland tegen grenzen aan, zo meent Invest-NL. De startup verwacht dat de markt voor alternatieve eiwitten in 2030 meer dan €10 miljard waard is, al zitten verschillende belemmeringen de groei in de weg.
9 Juli 2024
vegan Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Ook Picnic en Spar gaan voor 60% plantaardig eiwit

Na onder meer Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl onderschrijven ook Picnic en Spar het doel minder dierlijke eiwitten te verkopen. De supermarkten sluiten zich aan bij het initiatief om in 2030 minimaal 60% aan plantaardige eiwitten te verkopen. Dit meldt Wakker Dier in een persbericht.
1 Juli 2024
Vleesvervangers Schouten Food

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitsland schaalt flink op in aanbod vleesvervangers

De Duitse vraag naar vleesvervangers blijft maar groeien, zo schrijft het Duitse statistiekbureau Destatis. Daarmee gaan onze Oosterburen tegen de trend in de andere kernmarkten in, waar de categorie krimpt of stagneert. Als gevolg hiervan stijgt de productie van alternatieve eiwitten in Duitsland fors. De daling gaat gepaard met een algemene daling van de Duitse vleesconsumptie.
3 Mei 2024
Plant FWD

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Plant FWD werd ook deze tweede editie weer gekenmerkt door een ludieke en optimistische toon. Nieuw was dat het evenement twee dagen duurde. Dit past bij de professionalisering van het evenement dat sterker werd gekenmerkt door de aanwezigheid van grote bedrijven. Ondertussen zijn investeerders voorzichtig.
26 April 2024
Vleesvervangers Schouten Food

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

In 2030 moet minimaal de helft van alle eiwitten die in Nederland geconsumeerd worden van plantaardige origine zijn, zo heeft het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. Uit de recente Eiwitmonitor van de Wageningen Universiteit (WUR) blijkt dat we nog ver van die verhouding afzitten. Toch is de doelstelling van het gros van de Nederlandse supermarkten en kantines nog een stuk ambitieuzer. Dit zet bedrijven er steeds vaker toe aan om grote stappen te zetten, zonder dat naar het publiek te communiceren.
17 April 2024
Vivera Vleesvervangers

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Het is lang en breed bekend dat vleesvervangers op het gebied van structuur nog flinke stappen te zetten hebben. Daarom weidde Miek Schlangen haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit aan dit onderwerp. Daarin ontwikkelde ze een objectieve methode om de structuur van vleesvervangers te beoordelen en toonde ze het succes aan van een nieuwe innovatieve methode voor de productie van vleesvervangers.  
15 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden