Dossier | Food People

Boerenbusiness Kaline van Halder

Interview Kaline van Halder

'Verkoop heeft een lange adem nodig'

In de rubriek 'Food People' gaan we deze week in gesprek met Kaline van Halder, co-founder van Meet Jack. Dit bedrijf levert jackfruit uit Aziatische landen aan de groothandel, horeca en catering, die het veelal inzetten als vleesvervanger. 'We zijn dé expert in jackfruit geworden in Nederland. Toen we begonnen, was er nog weinig over dit product bekend.'
9 Maart 2022
Dafco

Interview Bart Wullems

'Bakingrediënten zijn nu beperkt voorradig'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we deze week met Bart Wullems, commercieel directeur van Dafco. Dit bedrijf maakt glutenvrije producten en is in het bijzonder gespecialiseerd in oplossingen voor diverse foodconcepten. 'De beschikbaarheid van producten uit Azië is een ding geworden. Bakingrediënten, zoals xanthaangom, zijn nu beperkt voorradig.'
2 Maart 2022
Boerenbusiness

Interview Birgit Dekkers

'Ontzettend veel kansen in markt vleesvervangers'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we met Birgit Dekkers, co-founder van Rival Foods. Een bedrijf dat vleesvervangers van alternatieve eiwitten maakt. 'We merken dat de prijzen stijgen. Dat wordt komende maanden een nog groter probleem.'
23 Februari 2022
vlees Lamsvlees

Interview Stijn Gille

'Ik sta open voor de Nederlandse markt'

Deze week spraken we voor de rubriek 'Food People' met Stijn Gille, eigenaar van kruiden- en sauzenbedrijf Fab's en chef-kok in een restaurant in Leuven. 'Met mijn knowhow als chef-kok en kennis van barbecueën heb ik een streepje voor in het gebruik van de kruiden. Ik heb nu een stoofvleesbinder ontwikkeld die melk- en glutenvrij is, zonder smaakverlies.'
16 Februari 2022
Boerenbusiness Rudi Dieleman

Interview Rudi Dieleman

'Amerika en Europa zijn onze grootste markten'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we met Rudi Dieleman, co-founder van Pectcof. Dit bedrijf verwaardt het restproduct van koffie tot een nieuw product. 'Multinationals nemen dit al af. De grootste markten voor ons zijn momenteel de Verenigde Staten en de Europese Unie. Azië is een mogelijkheid voor de toekomst.'
9 Februari 2022
Bas Burghoorn

Interview Bas Burghoorn

'Alles is twee keer zo duur door de coronacrisis'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we deze week met Bas Burghoorn, oprichter van Single Estate Coffee. Dit koffiebedrijf doet zaken met plantages in Midden- en Zuid-Amerika, brandt in Maasdijk de bonen en verkoopt de koffie vervolgens voor een groot deel aan de Nederlandse (hoogwaardige) horeca. 'Alles is twee keer zo duur geworden door corona.'
2 Februari 2022
koffiebonen

Interview De Ronde Bresser

'Levertijden verpakkingen verdubbeld'

Alexander de Ronde Bresser is franchisegever bij Caféco; een nieuwe samenwerking tussen Chocolate Company, Doppio Espresso en Barista Café. De Ronde Bresser was hiervoor jarenlang directeur van de Chocolate Company. 'De levertijden op verpakkingen, bijvoorbeeld van porselein uit China of Thailand, zijn verdubbeld. Was dat voorheen vijf maanden; nu is het naar tien maanden gegaan.'
26 Januari 2022
Nedcargo Diederik Jan Antvelink

Interview Diederik Jan Antvelink

'Stijgende grondstofprijzen vertalen zich in hele keten'

Deze week in Food People: Diederik Jan Antvelink, directeur van Nedcargo. In tijden van grondstoffenschaarste en personeelstekorten is foodlogistiek geen sinecure. 'De stijgende grondstoffenprijzen vertalen zich in de hele keten. Wij moeten vechten om onze marges te behouden.'
29 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden