ING

slachterij varkensvlees

Opinie Ceel Elemans

Arbeidskrapte vraagt om maximale creativiteit

Arbeidsmarktkrapte remt groei. Het personeelstekort vraagt maximale creativiteit in het boeien en binden van personeel om toekomstige groei veilig te stellen. Maar ook het gebruik van robots kan verlichting bieden. In deze blog delen koplopers hoe zij modern werkgeverschap inzetten om hun toekomstbestendigheid te beschermen. 
18 April 2022
Oekraine

Opinie Thijs Geijer

De impact van de oorlog wordt steeds duidelijker

De oorlog in Oekraïne heeft veel gevolgen voor de voedselketen. Denk aan verstoring van de bedrijfsvoering en handelsstromen, hogere grondstof- en energieprijzen en verslechterende economische vooruitzichten. De impact van de oorlog sijpelt inmiddels door naar veel voedsel- en landbouwbedrijven in Europa en elders.
18 Maart 2022
data

Opinie Ceel Elemans

Investeren in cybersecurity is cruciaal

Cyberaanvallen nemen toe in aantallen en vernuftigheid. Uit onderzoek blijkt dat cybercriminaliteit op dit moment de belangrijkste bedreiging is voor bedrijfscontinuïteit. Hoe zit dat in de food- en agrisector?  
31 Januari 2022
euro klem

Achtergrond Food

'Marges staan ook in nieuwe jaar onder druk'

Ook in het nieuwe jaar krijgt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie te maken met marges die onder druk staan, verwacht ING. Tegelijkertijd zal het productieniveau stabiliseren. Een blijvende verlaging in het aanbod van melk en vlees is daar de reden voor.
21 December 2021
Albert Heijn vegan

Nieuws Food

'Retail en consument spelen ook een rol in de transitie'

Niet alleen agrarisch ondernemers zijn verantwoordelijk voor de transitie van de voedselketen, maar ook de retail en consument moeten een bijdrage leveren. Dat was de mening van een groep ondernemers uit de industrie tijdens het vierde Foodinar van dit jaar, georganiseerd door ING België. Wel kunnen zij een eerste stap zetten, bijvoorbeeld door een license to produce te creëren voor zichzelf.
10 December 2021
Boerenbusiness

Nieuws Robotisering

Robotisering neemt toe in de voedselindustrie

De mate van automatisering – en dan specifiek het gebruik van robotinstallaties – in de voedingsmiddelenindustrie is afgelopen jaren toegenomen. Dat blijkt uit een sectoranalyse van ING. Analisten Thijs Geijer en Coco Zhang onderschrijven waarom de groei van het aantal robots in de industrie voorlopig nog niet ten einde is.
7 December 2021
energie zonnepanelen zonneenergie zonnepark

Opinie Ceel Elemans

We moeten allemaal aan de slag met duurzaamheid

De Europese Commissie heeft in juli de omvangrijke 'Fit for 55'-plannen gepresenteerd. Het doel: aangescherpte tussentijdse klimaatdoelen in 2030 realiseren: ten minste 55% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Dat is hard nodig, want onlangs wees een rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) nog op de gevolgen van klimaatverandering en wat er allemaal nog moet gebeuren.
14 Oktober 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Technologie

'Data-uitwisseling kan hele voedselketen helpen'

De moderne ondernemer is zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen. Technologie en data worden daarom steeds belangrijker. Dat blijkt ookuit het derde Foodinar van ING België, dat op donderdag 23 september werd georganiseerd. “De toekomst is green and digital en in de gehele voedselketen is dat besef er”, meldt Jürgen Vangeyte, directeur van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Tegelijkertijd liggen er ook nog veel kansen, zoals het uitwisselen van data tussen verschillende ketenpartijen.
23 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden